Konsulent- og utviklingsselskapet Acando er ny eier av September BI. September BI fortsetter som selvstendig selskap med utvikling av løsninger for retail og kjededrift. 

September BI har gjennom årene opplevd mye interesse fra eksterne miljøer. Nå er vi glade for å kunne fortelle at blir datterselskap av Acando fra 1. september 2018.

September BI har vært igjennom en flott etableringsfase og vi har funnet det riktig å innlemme selskapet i en større struktur for å tilføre synergier for videre vekst. Ved å inngå i Acando ser vi betydelige muligheter fremover for å kunne tilby dere som kunder mer bredde og dybde innen både tjenester og løsninger.

Vi får også et vesentlig kraftigere fundament for å kunne følge dere på digitaliseringsreisen i tradisjonell retail og e-handel, i Norge og internasjonalt.

Acando er et konsulent- og utviklingsselskap med ca. 1900 medarbeidere i Sverige, Norge, Finland, Latvia og Tyskland. Konsernet hadde en omsetning på 2,4 mrd. SEK i 2017 og er notert på Nasdaq Stockholm. September BI skal fortsette som et selvstendig selskap og videreutvikle løsninger med fokus på retail og kjededrift.

Acando er Microsoft Gold partner og har kompetanse på områder som utfyller vår virksomhet på en god måte. Samhandling basert på Office365, skytjenester i Azure og Analytics er komplementære områder til September BIs plattform. Videre har Acando en satsning på tingenes internett (IOT) og kunstig intelligens (AI) som er av stor interesse innen handel. Acandos svenske virksomhet har en betydelig posisjon innen handel, med virksomhetsutvikling, rådgivning og løsningsleveranser, og omsetter for mer enn 450 mill. i dette segmentet med og flere av de mest toneangivende aktørene som kunder.

Eierskiftet har ingen praktisk betydning for våre avtaler eller pågående leveranser.